TOP 10 Beste Desktop PC’s van 2023

Werktafel met een van de beste Desktop PC opgesteld.
Mila JansenMila Jansen

Op zoek naar een betrouwbare en krachtige machine voor thuis of op kantoor? Desktop PC’s blijven een prominente keuze voor velen vanwege hun prestaties, uitbreidbaarheid en waarde. We hebben de beste desktopcomputers die momenteel verkrijgbaar zijn uitvoerig getest, beoordeeld en gerangschikt. Ontdek onze top 10 en vind de desktop die naadloos aansluit op jouw behoeften en ambities.Waar moet je op letten bij het kopen van een Desktop PC?

Prestatievermogen: Snelheid voor jouw taken

Bij het kiezen van een Desktop PC is het belangrijk om te kijken naar de prestaties. Overweeg een snelle processor, voldoende RAM en een goede grafische kaart, afhankelijk van wat je met de computer wilt doen.

Uitbreidingsmogelijkheden: Klaar voor de toekomst

Een groot voordeel van een Desktop PC is de mogelijkheid om te upgraden. Kies een model waarbij het eenvoudig is om componenten zoals RAM, opslag of de grafische kaart te vervangen of uit te breiden.

Opslag: Ruimte voor al je bestanden

Denk na over hoeveel opslagruimte je nodig hebt. SSD’s (Solid State Drives) bieden snellere prestaties dan traditionele harde schijven, maar zijn vaak duurder per GB. Overweeg een combinatie van beide voor snelheid en capaciteit.

Poorten en connectiviteit: Verbind al je apparaten

Let op het aantal en type poorten dat de Desktop PC biedt. Zorg ervoor dat er voldoende USB-poorten zijn, evenals andere relevante aansluitingen zoals HDMI, Ethernet en eventueel Thunderbolt.

Formaat en ontwerp: Past in jouw ruimte

Hoewel prestaties belangrijk zijn, wil je misschien ook een PC die esthetisch in jouw ruimte past. Sommige Desktop PC’s zijn compacter of hebben een moderner ontwerp, wat invloed kan hebben op waar je de computer plaatst.


De ultieme top 4: meesterlijke Desktop PC van 2023 beoordeeld en gerangschikt

In de dynamische wereld van computerhardware verschuiven de grenzen van prestaties en ontwerp voortdurend. De desktop PC is geen uitzondering op deze regel. In het volgende gedeelte duiken we dieper in de topmodellen van desktop PC’s die momenteel op de markt zijn, en verkennen we wat ze uniek en krachtig maakt.

1

Onovertroffen Keuze: Het absolute beste uit onze top 10Uit de top 10 lijst

Acer Predator Orion 7000 650 I9K524GL

Coolblue.nl
vanaf maart 29, 2024 04:14

Met de Acer Predator Orion 7000 650 I9K524GL haal je een ultieme gaming desktop in huis. Deze desktop is specifiek ontworpen voor zware gaming, realistische graphics en 4K streaming. Hij combineert indrukwekkende hardware, zoals een RTX 4090 videokaart, een i9 processor en 64 GB werkgeheugen, met uitgebreide opslagmogelijkheden en een cool design.

Product Highlight
  • Uitgerust met de RTX 4090 videokaart, i9 processor en 64 GB werkgeheugen voor optimale gaming- en streamingprestaties.
  • Bevat een transparant zijpaneel om de RGB verlichte onderdelen te accentueren en maakt eenvoudige uitbreiding mogelijk.
  • Grote opslagruimte van 2 terabyte SSD, ideaal voor ongeveer 40 games.
  • Ontworpen voor meerdere grafische uitdagingen zoals VR gaming, 4K streaming en 3D rendering.
  • Uitgerust met ARGB FrostBlade ventilatoren en verlichte vloeistofkoeling om oververhitting te voorkomen.
Nadeel

Door zijn robuuste formaat neemt de desktop veel bureauoppervlakte in beslag.

2

Sterke Tweede: Bijna net zo indrukwekkend als onze topkeuzeUit de top 10 lijst

Apple Mac Studio M2 Max (12-core CPU/30-core GPU) 32GB/512GB

Coolblue.nl
vanaf maart 29, 2024 04:14

De Apple Mac Studio M2 Max biedt krachtige prestaties in een compact design. Met de M2 Max chip kun je moeiteloos werken met veeleisende programma's zonder vertraging. Deze desktop is ontworpen voor professionals die waarde hechten aan snelheid, veelzijdige connectiviteit en efficiënte koeling.

Product Highlight
  • Uitgerust met de Apple M2 Max chip voor snelle en efficiënte prestaties zonder oververhitting.
  • 32GB RAM zorgt ervoor dat de desktop soepel blijft draaien bij gelijktijdig gebruik van meerdere programma's.
  • Capaciteit om tot 5 schermen aan te sluiten voor een uitgebreide werkruimte.
  • Biedt meerdere poortopties waaronder 4 Thunderbolt 4 poorten, USB-A, USB-C, HDMI en een 10Gb Ethernet verbinding.
  • Geavanceerd koelsysteem dat zorgt voor een optimale temperatuurregeling bij intensief gebruik.
Nadeel

Voor gebruikers die veel foto's, video's en programma's opslaan, is 1TB opslag aanbevolen, wat betekent dat de standaard 512GB mogelijk niet voldoende is.

3

Consistent Presteerder: Bewezen kwaliteit en betrouwbaarheidUit de top 10 lijst

ERAZER MEDION Engineer P10 MD35151

Coolblue.nl
vanaf maart 29, 2024 04:14

Play games like Red Dead Redemption 2 on the ERAZER MEDION Engineer P10 MD35151 White gaming desktop. This Medion gaming desktop has an NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti video card. This allows you to play Assassin's Creed Valhalla smoothly at 60 fps. Do you upload gaming videos with a face cam to...

4

Opmerkelijke Vermelding: Een product dat zeker je aandacht verdientUit de top 10 lijst

Apple Mac Mini (2023) M2 (8-core CPU/10-core GPU) 16GB/512GB

Coolblue.nl
vanaf maart 29, 2024 04:14

With the Apple Mac Mini (2023) M2 (8-core CPU/10-core GPU) 16GB/512GB, you can multitask with demanding programs like Adobe Photoshop. Thanks to the M2 chip, this runs smoothly without the Apple slowing down. This chip is up to 3.5 times faster than the M1 chip in previous models. This way, you...


Antwoorden op Veelgestelde Vragen over de Beste Desktop PC van 2023

Wat zijn de belangrijkste specificaties waar ik op moet letten bij het kopen van een desktop PC? Wanneer je een desktop PC koopt, zijn er enkele cruciale specificaties waarmee je rekening moet houden. De processor (CPU) is het ‘brein’ van je computer en bepaalt de snelheid en efficiëntie van je systeem. Als je van plan bent om intensieve taken uit te voeren, zoals videobewerking of gaming, dan is een krachtigere CPU zoals de nieuwste generatie Intel Core of AMD Ryzen aan te bevelen. Het werkgeheugen (RAM) is essentieel voor multitasking; een minimum van 8GB wordt tegenwoordig aanbevolen voor de meeste gebruikers, maar voor intensieve taken kan 16GB of meer nodig zijn. De opslagcapaciteit en -snelheid bepalen hoeveel bestanden je kunt opslaan en hoe snel ze kunnen worden gelezen of geschreven. Een SSD is veel sneller dan een traditionele HDD. Tot slot is de grafische kaart (GPU) vooral van belang voor gamers, ontwerpers of videobewerkers, omdat deze de beeldkwaliteit en de prestaties van grafisch-intensieve taken bepaalt.

Is het beter om een desktop te kopen met een SSD of HDD? Een SSD biedt aanzienlijk snellere lees- en schrijfsnelheden in vergelijking met een HDD. Dit betekent dat je besturingssysteem, programma’s en bestanden veel sneller zullen laden. Bovendien zijn SSD’s stiller en duurzamer omdat ze geen bewegende delen hebben. Echter, HDD’s bieden meestal meer opslagcapaciteit voor je geld. Als je dus veel opslag nodig hebt en een beperkt budget hebt, kan een HDD voordeliger zijn. Voor de beste balans kiezen veel mensen voor een combinatie: een SSD voor het besturingssysteem en veelgebruikte programma’s, en een HDD voor grotere bestanden en back-ups.

Welk besturingssysteem is het meest geschikt voor mijn behoeften? Het kiezen van een besturingssysteem is grotendeels afhankelijk van je specifieke behoeften en voorkeuren. Windows is een zeer veelzijdig systeem dat compatibel is met een breed scala aan software en hardware. Het is ideaal voor zakelijke toepassingen, gaming en algemeen gebruik. MacOS, het besturingssysteem van Apple, is populair bij creatieve professionals vanwege de gestroomlijnde interface en krachtige grafische capaciteiten. Het werkt naadloos samen met andere Apple-producten. Linux is open-source en kan volledig worden aangepast, wat het een favoriet maakt onder ontwikkelaars en tech-enthousiasten.

Is het de moeite waard om een desktop PC zelf te bouwen of kan ik beter een kant-en-klare kopen? Het zelf bouwen van een desktop kan een lonende ervaring zijn. Het biedt de mogelijkheid om elke component naar wens te selecteren, wat kan resulteren in betere prestaties en mogelijk kostenbesparingen op de lange termijn. Het stelt je ook in staat om gemakkelijk te upgraden in de toekomst. Echter, het bouwproces vereist onderzoek, tijd en technische kennis. Aan de andere kant biedt het kopen van een kant-en-klare desktop gemak en directe ondersteuning van de fabrikant. Als je geen ervaring hebt met het assembleren van computers of gewoon snel een werkend systeem nodig hebt, kan een voorgebouwde optie de beste keuze zijn.

Misschien ben je ook geïnteresseerd in


Besteopties.com neemt deel aan diverse affiliate marketing programma’s. We ontvangen mogelijk commissies voor aankopen gedaan via onze links. Dit beïnvloedt echter niet onze beoordelingen. Jouw steun helpt ons de inhoud van deze site te verbeteren. Bedankt!

Beste Productopties
Logo