TOP 10 Beste Powerbanks van 2023

Hand die een telefoon vasthoudt verbonden met een powerbank, afbeelding getiteld 'Beste Powerbanks'.
Mark BakkerMark Bakker

Het opladen van onze apparaten is een noodzakelijke dagelijkse taak geworden, of het nu gaat om een smartphone, tablet of laptop. Het kan echter frustrerend zijn wanneer de batterij leeg is en er geen stopcontact in de buurt is. Gelukkig zijn er krachtige powerbanks beschikbaar die ons uit deze situatie kunnen helpen. In deze lijst vindt u onze top 10 van de beste powerbanks op de markt. Deze zijn zorgvuldig geselecteerd op basis van hun oplaadsnelheid, capaciteit, draagbaarheid en prijs.Waar moet je op letten bij het kopen van een powerbank?

De capaciteit van een powerbank, gemeten in milliampère-uur (mAh), is een van de belangrijkste factoren waarmee u rekening moet houden bij het kopen van een powerbank. Als u een apparaat met een grote batterij heeft, zoals een laptop of een tablet, heeft u een powerbank nodig met een hoge capaciteit. Een powerbank met een hogere capaciteit zal echter groter en zwaarder zijn, dus houd daar rekening mee bij uw beslissing.

Oplaadsnelheid: Hogere output voor sneller laden

De snelheid waarmee een powerbank uw apparaat kan opladen, wordt gemeten in ampère (A). Als u uw apparaat snel wilt opladen, kies dan een powerbank met een hoge output. Houd er echter rekening mee dat snelladen meer stroom verbruikt, dus een powerbank met een hoge output zal sneller leeg raken.

Aantal poorten: Meer poorten voor meerdere apparaten

Als u van plan bent meerdere apparaten tegelijk op te laden, heeft u een powerbank nodig met meerdere USB-poorten. Het aantal poorten op een powerbank varieert, en sommige powerbanks hebben ook verschillende soorten poorten, zoals USB-C en micro-USB.

Prijs: Overweeg behoeften, niet alleen kosten

De prijs is altijd een belangrijke factor bij het kiezen van een product. Hoewel duurdere powerbanks vaak meer functies en een hogere capaciteit hebben, zijn er ook veel betaalbare opties die aan uw behoeften kunnen voldoen. Het is belangrijk om te onthouden dat de duurste optie niet altijd de beste is voor uw specifieke behoeften.

Veiligheid: Beschermende functies voor veilig en duurzaam gebruik

Ten slotte, vergeet niet om aandacht te besteden aan de veiligheidsfuncties van de powerbank. Kijk of de powerbank beschikt over functies zoals overladen bescherming, kortsluiting beveiliging en temperatuur controle. Deze functies kunnen helpen om de levensduur van uw powerbank te verlengen en om te zorgen voor de veiligheid van uw apparaten.


Doeleindedige Analyse: Top Powerbanks van 2023 Onderzocht

In de volgende sectie gaan we een stap verder en nemen we een gedetailleerdere kijk op de top powerbanks. We zullen elk product grondig evalueren, waarbij we ons richten op de belangrijkste kenmerken zoals capaciteit, oplaadsnelheid, het aantal poorten, prijs, en veiligheid. Blijf lezen om te ontdekken welke powerbank het beste past bij jouw specifieke behoeften en verwachtingen.

1

Onze Eerste Keuze: Top Pick uit alle PowerbanksUit de top 10 lijst

Xtorm Powerbank 20.000 mAh Power Delivery + Quick Charge

Coolblue.nl
vanaf mei 17, 2024 21:06

 • Laadt je smartphone of tablet extra snel op via de Power Delivery-poort.
 • Met een capaciteit van 20.000 mAh kun je jouw smartphone 4 keer of je tablet 2 keer volledig opladen.
 • Met deze powerbank kun je 3 apparaten tegelijk opladen.
 • Deze powerbank past alleen in een tas, niet in je broekzak.
 • Voor het opladen van je laptop heb je een powerbank van 27.000 mAh capaciteit nodig.
 • Apparaten die niet snelladen ondersteunen, kunnen nog steeds worden opgeladen, maar niet extra snel.
 • Voor het snel opladen van je iPhone heb je nog een usb C naar Lightning-kabel nodig.

Nadelen:

 • Past niet in een broekzak, alleen geschikt voor een tas.
 • Niet geschikt voor het opladen van laptops.

2

Een Sterke Mededinger: Onze Tweede KeuzeUit de top 10 lijst

Xtorm Titan Powerbank 24.000 mAh Power Delivery 60W

Coolblue.nl
vanaf mei 17, 2024 21:06

 • Krachtige Xtorm Titan Powerbank met 24.000 mAh capaciteit en 60W Power Delivery
 • 100W USB-C poort voor snelle laptopladingen
 • Extra snelle laadtijden voor smartphones en tablets via Power Delivery poort
 • Vermogen om een smartphone 3 tot 7 keer volledig op te laden
 • Mogelijkheid om 3 apparaten tegelijkertijd op te laden

Nadelen:

 • Groot formaat maakt het moeilijk draagbaar
 • De grootste laptops, zoals de MacBook Pro (2021) 16 inch, hebben een 140W Titan Pro powerbank nodig voor snel opladen

3

Compact maar Krachtig: Derde op de LijstUit de top 10 lijst

BlueBuilt Powerbank met Snelladen 20.000 mAh

Coolblue.nl
vanaf mei 17, 2024 21:06

Je laadt je smartphone ongeveer 4 keer volledig op met de BlueBuilt Powerbank met Snelladen 20.000 mAh. De powerbank past niet in je broekzak, neem hem mee in je tas. Dankzij Power Delivery en Quick Charge laad je zowel iPhones als Samsung smartphones extra snel op. Na een half uur opladen zit je...

4

Waarde voor je Geld: Vierde NoteringUit de top 10 lijst

Xtorm Powerbank 10.000 mAh Power Delivery + Quick Charge

Coolblue.nl
vanaf mei 17, 2024 21:06

Laad meerdere apparaten tegelijkertijd snel op met de Xtorm Powerbank 10.000 mAh Power Delivery + Quick Charge. Deze powerbank past makkelijk in je tas of zak en neem je dus overal mee naar toe. Met de usb C poort laad je snel op via Power Delivery. Nieuwe Samsung toestellen en Apple iPhones...


Antwoorden op Veelgestelde Vragen over de Beste Powerbanks van 2023

Kan ik een laptop opladen met een powerbank? Ja, sommige powerbanks zijn speciaal ontworpen om laptops op te laden.

Heeft de grootte van een powerbank invloed op zijn capaciteit? Hoewel de fysieke grootte van een powerbank enige indicatie kan geven over de capaciteit, is het niet altijd een directe correlatie. Technologische vooruitgang maakt het mogelijk dat kleinere powerbanks toch een hoge capaciteit hebben. Echter, zeer compacte modellen kunnen minder capaciteit hebben dan grotere varianten. Het belangrijkste is om de mAh-waarde (milliampère-uur) te controleren, die de daadwerkelijke capaciteit van de powerbank aangeeft, in plaats van alleen af te gaan op de fysieke grootte.

Hoe lang gaat een powerbank van 10000 mAh mee? Dit hangt af van de capaciteit van het apparaat dat je oplaadt. Als voorbeeld: als je een smartphone hebt met een batterijcapaciteit van 2000 mAh, dan zou een powerbank van 10000 mAh theoretisch je telefoon ongeveer 5 keer volledig kunnen opladen. Echter, vanwege energieverliezen tijdens het oplaadproces en andere efficiëntiefactoren, is het realistischer om te verwachten dat het 4 tot 4,5 keer oplaadt.

Wat is de beste powerbank voor de iPhone? De beste powerbank voor de iPhone hangt af van je specifieke behoeften en voorkeuren. Apple’s eigen merk, de Apple MagSafe-batterijpak, is specifiek ontworpen voor de iPhone en biedt naadloze integratie. Echter, andere merken zoals Anker, Belkin en Mophie bieden ook krachtige en betrouwbare opties die populair zijn onder iPhone-gebruikers. Het is essentieel om te zorgen voor een powerbank die Lightning of USB-C ondersteunt, afhankelijk van je iPhone-model.

Is het veilig om mijn telefoon de hele nacht op een powerbank aan te sluiten? Het is over het algemeen veilig om moderne smartphones de hele nacht op een powerbank aan te sluiten. De meeste moderne telefoons en powerbanks hebben beveiligingsmechanismen die overladen voorkomen. Wanneer de telefoon volledig is opgeladen, stopt deze meestal met het trekken van stroom. Toch is het belangrijk om te zorgen voor goede ventilatie voor zowel de telefoon als de powerbank om oververhitting te voorkomen. Het is ook aan te raden om betrouwbare merken en producten te gebruiken die beschikken over beveiliging tegen overladen, kortsluiting en oververhitting. Hoewel het veilig is, kan het regelmatig ’s nachts opladen op de lange termijn leiden tot snellere batterijslijtage.

Misschien ben je ook geïnteresseerd in


Besteopties.com neemt deel aan diverse affiliate marketing programma’s. We ontvangen mogelijk commissies voor aankopen gedaan via onze links. Dit beïnvloedt echter niet onze beoordelingen. Jouw steun helpt ons de inhoud van deze site te verbeteren. Bedankt!

Beste Productopties
Logo